Gerda's Escape Room

Traint IC-verpleegkundigen wat persoonsgerichte zorg is

Het is een drukke en chaotische dag in het ziekenhuis waarop de ambulances af en aan blijven rijden. Eén van deze patiënten is Gerda, een oudere vrouw die thuis is gevallen en vermoedelijk een gebroken heup heeft. Gerda heeft pijn en heeft snel zorg nodig, maar het is van groot belang haar beter te begrijpen om de juiste keuzes te kunnen maken. Dit doen de spelers door de meegenomen spullen te bekijken en in gesprek te gaan met haar sociale kring. Op deze manier laat Gerda’s Escape Room IC-verpleegkundigen ervaren wat het belang van persoonsgerichte zorg is, op een laagdrempelige manier en in de dagelijkse werkomgeving.

43683d28-4b03-439a-b786-55fa5a6cfdb5
HomePage2
Harm42

Hoe het werkt

Het spel wordt gespeeld in een beschikbare ziekenhuiskamer, waarin van tevoren verschillende spullen worden klaargezet. In een klassieke Escape Room werken spelers samen, speuren ze naar aanwijzingen en lossen ze puzzels op om binnen 60 minuten te kunnen ontsnappen uit een afgesloten ruimte. Gerda’s Escape Room is niet alleen een leuke ervaring, maar het geeft ook mooie inzichten in de reflectie van de dagelijkse werkzaamheden en de mogelijkheden van persoonlijke zorg. Aannames worden getoetst en er is meer aan de hand dan aanvankelijk gedacht.

Dat Gerda graag een flesje Jagermeister drinkt is al snel duidelijk. Maar waarom eigenlijk? De juiste conclusies kunnen alleen worden getrokken wanneer alle aanwijzingen en antwoorden als puzzelstukjes in elkaar vallen. Alleen zo leert het team leert over haar passies, reden van paniek en het voorval. En dat terwijl de klok door stevig door blijft tikken.

over de zorg die iemand nodig heeft. Het is enorm bevredigend de puzzel van iemands leven op te lossen. Zo wordt iemand leren kennen een plezierige en speelse ervaring.

Wij gebruiken cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. Bij gebruik van deze website ga je akkoord met onze Privacy Policy.