Gerda's Escape Room

Traint verpleegkundigen van de SEH een goede en persoonsgerichte intake

Het is een drukke en chaotische dag in het ziekenhuis waarop de ambulances af en aan blijven rijden. Eén van deze patiënten is Gerda, een oudere vrouw die thuis is gevallen en vermoedelijk een gebroken heup heeft. Gerda heeft pijn en heeft snel zorg nodig, maar het is van groot belang haar beter te begrijpen om de juiste keuzes te kunnen maken. Dit doen de spelers door haar spullen te bekijken en in gesprek te gaan met haar sociale kring. Op deze manier worden verpleegkundigen zich op een leuke en inspirerende manier bewust van de waarde van persoonsgerichte zorg. 

G47
43683d28-4b03-439a-b786-55fa5a6cfdb5
G31

Hoe het werkt

Het spel wordt gespeeld in een  ziekenhuiskamer, waarin van tevoren verschillende spullen worden klaargezet. In een klassieke escaperoom werken spelers samen, speuren ze naar aanwijzingen en lossen ze puzzels op om binnen 60 minuten te kunnen ontsnappen uit een afgesloten ruimte. Gerda’s escaperoom is niet alleen een leuke ervaring, maar het geeft ook mooie inzichten in de reflectie van de dagelijkse werkzaamheden en de mogelijkheden van persoonlijke zorg. Aannames worden getoetst en er is meer aan de hand dan aanvankelijk gedacht.

Dat Gerda graag een flesje Jagermeister drinkt is al snel duidelijk. Maar waarom eigenlijk? De juiste conclusies kunnen alleen worden getrokken wanneer alle aanwijzingen en antwoorden als puzzelstukjes in elkaar vallen. Alleen zo leert het team over haar passies, reden van paniek en het voorval. En dat terwijl de klok blijft doortikken. 

Wij gebruiken cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. Bij gebruik van deze website ga je akkoord met onze Privacy Policy.