Romy's escaperoom


Romy laat zien hoe integrale samenwerking met zorgtechnologie leidt tot meer persoonsgerichte zorg

Ontdek de bijzondere reis van Romy, een jonge vrouw met een verstandelijke beperking die deel uitmaakt van de warme Zuidwester-gemeenschap. Romy heeft een matige verstandelijke beperking, ze woont doordeweeks bij Zuidwester en in het weekend bij haar ouders. Ze koestert haar liefde voor natuur, Freek Vonk, musicals, en kleurrijke schilderkunst tijdens de dagbesteding. Geïnspireerd door neef Jayce droomt ze van een acteercarrière. Jaarlijkse musical uitjes met tante Helen brengen haar pure vreugde. 

Romy - Mijn kamer en sloffen
Romy - Mijn kamer de kast
IMG_3179
Romy - Kan met je mee

Verandering van beeld

Onlangs vertoonde Romy een teruggetrokken houding. De tics waar ze last van had tijdens haar jeugd, zoals neuriën en intensief knipperen met haar ogen, zijn weer aanwezig, wat wijst op een serieuze kwestie. Ook haar schilderijen zijn minder vrolijk van kleur. Bovendien bestaat het vermoeden dat ze haar medicijnen niet meer in neemt, die haar juist kunnen helpen om meer te ontspannen.

Hoe het werkt

Romy laat je spelenderwijs ervaren hoe bij integraal samenwerken zorgtechnologie kan bijdragen aan meer persoonsgerichte zorg. Romy’s escaperoom zit verpakt in een koffer en heeft alles in zich om technologie en mensgerichte warme zorg aan elkaar te verbinden. Met de spullen uit de koffer wordt de escaperoom ter plaatse ingericht en krijgen de spelers puzzels gepresenteerd die ze alleen kunnen oplossen door met elkaar samen te werken en de aanwezig zorgtechnologie te gebruiken.  

Waar een team in een klassieke escaperoom puzzels moet oplossen om te kunnen ontsnappen is deze escaperoom erop gericht om Romy en de verschillende technische hulpmiddelen beter te leren kennen. Tijdens het spel ervaar je spelenderwijs hoe zorgtechnologie bijdraagt aan Romy’s zelfstandigheid.
Deelnemers delen hun inzichten en ontdekken samen hoe ze dit direct in hun dagelijks werk kunnen toepassen. Het is een educatief instrument dat medewerkers laagdrempelig in laat zien hoe belangrijk multidisciplinair samenwerken is en hoe zorgtechnologie bijdraagt aan de kwaliteit van leven van Romy.

Ontwikkeling

Romy’s escaperoom is ontwikkeld door Planetree&Happy, in samenwerking met Zuidwester. De escaperooms worden altijd in samenwerking met een zorgorganisatie ontwikkeld, waarbij mensen met diverse achtergronden zijn betrokken, zodat de herkenbaarheid met de praktijk realistisch is en deelnemers zich herkennen in de geschetste situaties. Wil je meer weten over Romy’s escaperoom of een samenwerking? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.

Wij gebruiken cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. Bij gebruik van deze website ga je akkoord met onze Privacy Policy.