Harm's Escape Room

Laat zorgverleners spelenderwijs kennismaken met ehealth toepassingen en zorgtechnologie

Het is een ogenschijnlijk rustige dag op de afdeling. Totdat een collega om assistentie vraagt bij cliënt Harm, een nieuwe bewoner in de zorginstelling die uit het niets helemaal in paniek is. De zorgverleners gaan op onderzoek uit. Zodra zij de woning betreden valt direct één ding op: zijn huis staat vol met technische snufjes. De Kompaan speelt zijn favoriete muziek af op de tablet, de robot kat miauwt vanaf de bank en het GPS-alarm ligt op de eettafel.

62f28acc-1316-4d38-b932-0e98e95aa587 (1)
HomePage2
Harm42
Harm28

Hoe het werkt

Of het nou gaat om het maken van fijn contact, het versterken van communicatie tussen cliënt en zorgverlener of het opslaan van informatie: zorgtechnologie en ehealth-toepassingen zijn er in overvloed. Hoe maken we zorgverleners nieuwsgierig naar de mogelijkheden hiervan? Waar je in een klassieke Escape Room puzzels oplost om binnen een uur te ontsnappen, ligt de focus in Harm’s Escape Room op het leeraspect. In dit geval gaat het om het beter leren kennen van fictieve bewoner Harm en het achterhalen waarom hij vandaag in paniek is geraakt. De puzzels, verweven met technologische toepassingen, geven informatie over zijn leven en wat hij belangrijk vindt. In de zoektocht naar antwoorden is de interactie met zorgtechnologie, puzzels en andere hints in zijn woning van cruciale waarde. Achterhalen wat er is voorgevallen lukt dus alleen wanneer de spelers goed samenwerken, de voordelen van technologie gebruiken en zich inleven in zijn wereld.

Harm’s Escape Room is een leerinstrument dat op locatie kan worden opgebouwd. Het vormt onderdeel van een training en organisatieontwikkeling. Vooraf en na afloop delen deelnemers hun ervaringen, wat ze hebben geleerd en hoe ze dat kunnen vertalen naar hun werk. Dit maakt de Escape Room niet alleen leuk, maar tegelijkertijd een leerzame methode om in samenspraak te reflecteren en transformeren.

over de zorg die iemand nodig heeft. Het is enorm bevredigend de puzzel van iemands leven op te lossen. Zo wordt iemand leren kennen een plezierige en speelse ervaring.

Alles over Harm's Escape Room

op één A4'tje?

Wij gebruiken cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. Bij gebruik van deze website ga je akkoord met onze Privacy Policy.