Harm's escaperoom

Laat zorgverleners spelenderwijs kennismaken met ehealth toepassingen en zorgtechnologie

Het is een ogenschijnlijk rustige dag op de afdeling. Totdat een collega om assistentie vraagt bij cliënt Harm, een nieuwe bewoner in de zorginstelling die uit het niets helemaal in paniek is. De zorgverleners gaan op onderzoek uit. Zodra zij de woning betreden valt direct één ding op: zijn huis staat vol met technische snufjes. De Kompaan speelt zijn favoriete muziek af op de tablet, zijn robot kat miauwt vanaf de bank en het GPS-alarm ligt op de eettafel.

62f28acc-1316-4d38-b932-0e98e95aa587 (1)
HomePage2
Harm42
Harm28

Hoe het werkt

Of het nu gaat om het maken van fijn contact, het versterken van communicatie tussen cliënt en zorgverlener of het opslaan van informatie: zorgtechnologie is er in overvloed. Hoe maken we zorgverleners nieuwsgierig en bewust van de enorme kansen die er liggen. Waar je in een escaperoom puzzels oplost om binnen een uur te ontsnappen, ligt de focus in Harm’s escaperoom op het leren kennen van de cliënt. Alles draait om het beter leren kennen van fictieve bewoner Harm en het achterhalen van de reden dat hij in paniek is geraakt. In de zoektocht naar antwoorden kan het team gebruik maken van zorgtechnologie, puzzels en andere hints in zijn woning , die allemaal van cruciale waarde zijn. Zij kunnen alleen tot een oplossing komen wanneer ze goed samenwerken, de voordelen van technologie gebruiken en zich inleven in de wereld van Harm. 

Harm’s escaperoom is een leerinstrument dat op locatie kan worden opgebouwd. Het is onderdeel van een training en organisatieontwikkeling op weg naar betere mensgerichte zorg. Voorafgaand en na afloop delen deelnemers hun ervaringen en kijken we hoe ze deze in hun dagelijkse werk kunnen toepassen. Dit maakt de escaperoom niet alleen leuk, maar tegelijkertijd een leerzame methode die resulteert in leuker werk en betere zorg. 

Alles over Harm's escaperoom op één A4-tje?

Wij gebruiken cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. Bij gebruik van deze website ga je akkoord met onze Privacy Policy.