Ria's Escape Room

Traint zorgverleners wat persoonsgerichte zorg is

Ria houdt van Ajax. Ze is heel trots op haar kleinkinderen en ze ging altijd met haar broer op vakantie. Ria heeft zorg nodig, maar die zorg werkt beter als het meer is dan alleen praktische hulp. Het leren kennen van je patiënten is van levensbelang, maar hoe doe je dat zonder dat het teveel tijd en moeite kost? De werkdruk in de zorg is immers al hoog genoeg. Door het spelen van Ria’s Escape Room ervaar je hoe je in 10 minuten iemand kunt leren kennen, zonder moeite, op een speelse manier.

Ria
HomePage2
Harm42
Harm28

Hoe het werkt

Ria’s Escape Room is een verhuiskist gevuld met spullen van Ria waarmee een ruimte wordt ingericht waar het spel wordt gespeeld. In een Escape Room krijgen de spelers puzzels gepresenteerd die ze alleen kunnen oplossen door met elkaar samen te werken, goed op de omgeving te letten en goed te overleggen. Moet je in een klassieke Escape Room puzzels oplossen om te kunnen ontsnappen, in Ria’s Escape Room is de opdracht dat je Ria door het spelen steeds beter leert kennen. Overal liggen aanwijzingen over haar leven. De puzzels geven informatie over haar passies, hobby’s, familie en achtergrond.

 

 

In de 60 minuten die het kost het spel te spelen leer je meer over Ria dan in een gesprek, hoe diepgaand dat gesprek ook is. Dat Ria fan is van Ajax, dat zie je misschien gelijk, maar hoe zie je dat ze zo trots is op haar kleinkinderen? Waaruit blijkt dat? De Escape Room-methodiek triggert inlevingsvermogen en stimuleert observatievermogen. Je leert letten op allerlei elementen in een omgeving, hoe triviaal ook. Want alles kan bijdragen aan kennis over iemands leven en daarmee

over de zorg die iemand nodig heeft. Het is enorm bevredigend de puzzel van iemands leven op te lossen. Zo wordt iemand leren kennen een plezierige en speelse ervaring.

Alles over Ria's Escape Room

op één A4'tje?

Wij gebruiken cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. Bij gebruik van deze website ga je akkoord met onze Privacy Policy.