Ria's escaperoom

Innovatieve leermodule met waardevolle uitkomst

Ria houdt van Ajax. Ze is heel trots op haar kleinkinderen en ze ging altijd met haar broer op vakantie. Ria heeft zorg nodig, zorg die verder gaat dan alleen praktische hulp.    Het leren kennen van cliënten is van levensbelang, het helpt zorgmedewerkers om meer mensgerichte zorg te kunnen leveren.  Maar op welke welke manier leer je een cliënt eigenlijk echt kennen? Door het spelen van Ria’s escaperoom ervaar je hoe je in korte tijd heel veel over een cliënt te weten kunt komen. 
Ria
HomePage2
Harm42
Harm28

Hoe het werkt

Ria’s escaperoom is een verhuiskist gevuld met spullen van Ria waarmee een ruimte wordt ingericht waar het spel wordt gespeeld. In de escaperoom krijgen de spelers puzzels gepresenteerd die ze alleen kunnen oplossen door met elkaar samen te werken en goed op de omgeving te letten, Waar een team in een klassieke escaperoom puzzels moet oplossen om te kunnen ontsnappen, is Ria’s escaperoom volledig ingericht om haar beter te leren kennen. Dit is dan ook de opdracht op de escaperoom te kunnen uitspelen. Overal liggen aanwijzingen over haar leven. De verschillende puzzels geven informatie over haar passies, hobby’s, familie en achtergrond.

Tijdens het spel leer je meer over Ria dan in een gesprek, hoe diepgaand dat gesprek ook is. Dat Ria fan is van Ajax, dat zie je misschien gelijk, maar hoe zie je dat ze zo trots is op haar kleinkinderen? Waaruit blijkt dat? De escaperoom-methodiek triggerd inlevingsvermogen en stimuleert observatievermogen. Je leert letten op allerlei elementen in een omgeving, die tot dusver weinig opvallend waren. Alles kan bijdragen aan kennis over iemands leven en daarmee bijdragen aan meer mensgerichte zorg.

Alles over Ria's escaperoom op één A4-tje?

Wij gebruiken cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. Bij gebruik van deze website ga je akkoord met onze Privacy Policy.