Nicky's escaperoom

Eigentijdse leerervaring voor de best mogelijke mensgerichte zorg in de GGZ

De geestelijke gezondheidszorg mensgerichter en persoonlijker maken, daar helpt Nicky’s escaperoom bij. De escaperoom is een leerinstrument dat onderdeel uitmaakt van een speels, veilig en eigentijds trainingsprogramma gericht op mensgerichte zorg.  De escaperoom geeft inzicht in hoe het (her)kennen van iemands sociale, emotionele en spirituele behoeften bijdraagt aan de beste mensgerichte zorg. 
Nicky10x15
WhatsApp Image 2023-07-26 at 16.42.00
WhatsApp Image 2023-07-26 at 14.23.30

Hoe het werkt

De escaperoom vertelt het verhaal van de 29-jarige patiënt Nicky. Nicky is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en loopt tegen ongenoegens aan. Door de escaperoom te spelen, leren zorgmedewerkers hun patiënt steeds beter kennen. Via het patiëntendossier worden zij voor verschillende opdrachten en uitdagingen geplaatst. Puzzels en breinbrekers oplossen helpen hen om de volgende fase in Nicky’s traject te ontdekken. De deelnemer gaat dus letterlijk mee in het verhaal van Nicky.
Een team van speciaal opgeleide medewerkers begeleidt elk spelersteam hierbij. Na de training wordt het gesprek met de zorgmedewerkers gevoerd. Er ontstaan reflectiemomenten, bewustwording en het empathisch vermogen wordt aangewakkerd. Het sámen zoeken naar de juiste oplossing vergroot ook de samenhang tussen collega’s en ondersteunt duurzame gedragsverandering.   Escaperoom Nicky is vanaf nu verkrijgbaar voor elke zorgorganisatie in Nederland en België. We vertellen je er graag meer over. Voor contact, klik op de button onderaan de pagina. 

Ontwikkeling

Nicky’s escaperoom is ontwikkeld door Planetree en &Happy, in samenwerking met psychiatrisch ziekenhuis en verzorgingstehuis Asster. De escaperooms worden altijd in samenwerking met een zorgorganisatie ontwikkeld, waarbij mensen met diverse achtergronden worden betrokken. Met alle opgedane inzichten wordt vervolgens de escaperoom ontwikkeld, waarbij we de ideeën ook continu toetsen bij de betrokkenen. Zo is Nicky’s escaperoom onder andere samen met ervaringsdeskundigen ontwikkeld. Meer weten? Neem onderaan de pagina contact met ons op.

Alles over Nicky's escaperoom op één A4-tje?

Wij gebruiken cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. Bij gebruik van deze website ga je akkoord met onze Privacy Policy.