Ria houdt van Ajax, is heel trots op haar kleinkinderen en ging altijd met haar broer op vakantie. Nu heeft Ria zorg nodig, zorg die verder gaat dan alleen praktische hulp.
Het leren kennen van cliënten is van levensbelang, het helpt zorgmedewerkers om meer mensgerichte zorg te kunnen leveren. Maar op welke welke manier leer je een cliënt eigenlijk echt kennen?
Door het spelen van Ria’s escaperoom ervaar je hoe je in korte tijd heel veel over een cliënt te weten kunt komen.
Ria’s escaperoom is een verhuiskist gevuld met spullen van Ria waarmee een ruimte wordt ingericht waar het spel wordt gespeeld. In de escaperoom krijgen de spelers puzzels gepresenteerd die ze alleen kunnen oplossen door met elkaar samen te werken en goed op de omgeving te letten.
Waar een team in een klassieke escaperoom puzzels moet oplossen om te kunnen ontsnappen, is Ria’s escaperoom volledig ingericht om haar beter te leren kennen. Dit is dan ook de opdracht op de escaperoom te kunnen uitspelen. Overal liggen aanwijzingen over haar leven. De verschillende puzzels geven informatie over haar passies, hobby’s, familie en achtergrond.
Tijdens het spel leer je meer over Ria dan ze loslaat in een gesprek. Dat Ria fan is van Ajax, dat zie je misschien gelijk, maar hoe zie je dat ze zo trots is op haar kleinkinderen? Waaruit blijkt dat?
De escaperoom-methodiek triggert inlevingsvermogen en stimuleert observatievermogen. Deelnemers leren letten op allerlei elementen in een omgeving, die tot dusver weinig opvallend waren. Alles kan bijdragen aan kennis over iemands leven en daarmee bijdragen aan meer mensgerichte zorg.
Ria’s escaperoom is ontwikkeld door Planetree&happy. Deze escaperoom is tot stand gekomen in samenwerking met zorgorganisatie de Omring. De escaperooms worden altijd in samenwerking met een zorgorganisatie ontwikkeld, waarbij mensen met diverse achtergronden zijn betrokken, zodat de herkenbaarheid met de praktijk realistisch is en deelnemers zich herkennen in de geschetste situaties.
Wil jij ook een op maat gemaakte escaperoom? Lees hier meer over dit traject of neem direct contact met ons op!
Mensgerichte zorg bij onbegrepen gedrag
Mensgerichte zorg bij een verstandelijke beperking
Wij gebruiken cookies om bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics. Bij gebruik van deze website ga je akkoord met onze Privacy Policy.